Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Matcha godaste pajen med rosévin

Matcha godaste pajen med rosévin

Matcha godaste pajen med rosévin

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 04 april 2012

Paj med tomat, lök, spenat och feta

Ska det gå fort? Klä en pajform med färdig smördeg så har du gjort halva jobbet.
Skiva 3 gula lökar och 5 tomater. Stek löken långsamt (enklast i wok så allt får plats) först tills den är genomskinlig. Lägg i tomaterna och stek med ett litet tag på låg värme. Krydda med oregano och basilika. Släng i c:a 10 svarta oliver. Skär ett paket feta i småbitar och lägg i8 med två nävar babyspenat. Låt kallna.
Häll över hela den stekta blandningen och fyll pajformen. Vispa två hela ägg med lite vispgrädde och fördela över hela pajen. Toppa med lite västerbottenost för att pajen ska se läcker ut och får färg. Ställ in i ugnen på 200°.

Exempel på vintips till pajen

Ett lätt, torrt men fruktigt rosévin exempelvis det rödrosa Mulderbosch Rosé (nr 6077) 79 kr från Sydafrika är ett ungt mycket bärigt vin med smak av svarta vinbär, granatäpple, hallon och blodapelsin. Druvan är Cabernet sauvignon.

Kanske har du själv ett eget rosé som favoritvin?

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Tomat, lök, spenat och feta.

Genom att använda färdig smördeg och steka löken och tomaterna tillsammans i en wok.

Oregano och basilika.

Västerbottenost.

Mulderbosch Rosé från Sydafrika, som är ett lätt, torrt men fruktigt vin med smak av svarta vinbär, granatäpple, hallon och blodapelsin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar